Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@12:05:45 GMT

فرزندان هاشمي اين روزها چه مي‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۷۴۰۴۵

خبرگزاري آريا - به گزارش «نامه‌نيوز» در ادامه نوشت: از فائزه تا فاطمه از محسن و ياسر تا مهدي هيچ کدامشان عادت نداشته‌اند که خود را از نظرها پنهان نگه دارند. آنها براي رسانه‌ها هم هميشه موضوعي جذاب بوده‌اند؛ اينکه چطور زندگي مي‌کنند، چگونه فکر مي‌کنند و چه کار مي‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر حرفي که مي‌زدند يا هر کاري که مي‌کردند اولين نکته در موردش پاسخ به اين سوال بود که آيا نظر پدر هم همين است؟پدر گاهي سکوت مي‌کرد، گاهي حرف‌هاي همسو با کارها و حرف‌هاي هم‌سو با آنها داشت و مواقع بسيار بسيار اندکي هم پيش مي‌آمد که پدر مخالفتش با آنها را بروز مي‌داد.
عفت مرعشي، همسر آيت‌الله هاشمي در زمان حيات او روابط خانوادگي با فرزندان را اينگونه توصيف کرده بود: «جمعه به جمعه، بچه‌ها براي صرف ناهار مي‌آيند. سر ميز بعد از خوردن غذا، بحث سياسي و اجتماعي و خانوادگي شروع مي‌شود. تا ساعت هفت بعدازظهر مي‌مانند و بعد به خانه‌هايشان مي‌روند. همه آنها هم تک‌تک در ايام هفته به من و پدرشان سر مي‌زنند. بالاخره هم‌اکنون خانواده‌اي با پنج فرزند، پنج عمو و داماد و چندين نوه و نبيره هستيم لذا دائم اطرافمان شلوغ است.»
حالا بعد از گذشت چندين ماه از فوت آيت‌الله نگاهي مي‌کنيم به سرنوشت فرزندان او:
دوران جديد
فاطمه بزرگ‌ترين فرزند خانواده رفسنجاني است که در سال 1338 متولد شد. او نيز مانند خواهر کوچک‌تر خود عروس خانواده لاهوتي‌ها و با خواهر خود جاري شد. همسر او دکتر سعيد لاهوتي پسر بزرگ‌تر آيت‌الله حسين لاهوتي است. تا پيش از درگذشت آيت‌الله فعاليت‌هاي سياسي او نسبت به ساير فرزندان خانواده هاشمي کمتر بود اما از وقتي پدرش فوت کرد او چهره‌اي متفاوت را از خود به نمايش گذاشته است. او اين روزها در سکوت فائزه از ساير فرزندان اظهارات مهم‌تري دارد. فاطمه در جريان مراسم پدرش سخنان غيرمنتظره‌اي هم بيان کرد.او البته بعد از اين مراسم هم سخنان حاشيه‌ساز داشته است. از جمله اينکه او در مصاحبه با يک روزنامه گفته بود: «شخص رئيس‌جمهور در سخنراني‌هاي انتخاباتي نه‌تنها از آقاي هاشمي اسم مي‌بردند بلکه براي اينکه راي بياورند شعار سر مي‌دادند ولي امروز که رايشان را گرفته‌اند، آنها را فراموش کرده‌اند.»
وي با اشاره به حمايت‌هاي رفسنجاني از روحاني گفته بود: «من حتي در يک جمع اصولگرا از دوستان خودم بودم که اصلا نمي‌خواستند به آقاي روحاني راي بدهند. وقتي من کليپ پدر را براي آنها فرستادم خودشان گفتند نه‌تنها ما خودمان به ايشان راي مي‌دهيم بلکه شروع کرديم به راي جمع کردن براي آقاي روحاني، فقط به خاطر آقاي هاشمي نه به خاطر آقاي روحاني.»وي درخصوص مقايسه مرحوم هاشمي و حسن روحاني در عملکرد و تفکر گفته بود: «متاسفانه کسي شجاعت و تفکر آقاي هاشمي را ندارند. آقاي هاشمي بسيار فعال بودند. ايشان جرياني از اول انقلاب ايجاد کرد که دعا مي‌کنيم اين جريان ادامه پيدا کند. اين جريان به نفع کشور است.»او که عضو حزب اعتدال و توسعه است، هشدارهايي هم در مورد آينده اين حزب داده است.
آقاي رييس
محسن، بزرگ‌ترين پسر آيت‌الله هاشمي رفسنجاني است و مدرک کارشناسي ارشد مهندسي مکانيک از دانشگاه پلي‌تکنيک مونترال کانادا دارد. او همچنين مدتي را در بلژيک تحصيل کرده است.محسن هاشمي در ميان فرزندان آيت‌الله بيشتر نزديک به ساختارهاي رسمي قدرت به نظر مي‌رسد. او مدت‌ها مديرعامل مترو بود، بعد براي شهردار شدن تلاش کرد که معادلات داخلي شورا مانعي بر سر راه او شد و بعد از درگذشت پدر، او وصي شده است. او روايت جالبي دارد از ديدار فرزندان آيت‌الله با رهبر معظم انقلاب بعد از فوت پدر: «بعد از فوت ابوي نزد مقام معظم رهبري رسيده بوديم و من خدمت ايشان گفتم ما پدر از دست داديم و براي ما پدري کنيد و بچه‌ها هم قول مي‌دهند شما را به عنوان پدر بپذيرند و حرف شما را گوش دهند. ايشان گفتند اينجور که من مي‌دانم اينها حرف پدر خود را هم گوش نمي‌دادند. البته به شوخي گفتند.»هر چه هست او انتظار داشت در شوراي شهر جديد تهران با توجه به راي بالايي که از مردم گرفته شهردار تهران شود اما دوستان کارگزاراني‌اش محمدعلي نجفي را به او ترجيح دادند. محسن حالا رييس شوراي شهر است.
سکوت سنگين
فائزه هاشمي رفسنجاني متولد 17 دي 1341 دومين دختر اکبر هاشمي رفسنجاني، مديرمسئول سابق روزنامه زن، فعال سياسي، نماينده مجلس شوراي اسلامي در دوره پنجم، عضو حزب کارگزاران سازندگي و رئيس فدراسيون اسلامي ورزش زنان بوده است. او تا پيش از درگذشت آيت‌الله هاشمي بسيار پرحاشيه بود؛ حرف‌هاي جنجالي مي زد و حتي يک بار هم به زندان رفت. او در مورد دوران زندان خود گفته: «خيلي دوره خوبي بود. با افراد بسياري از نزديک آشنا شدم. هر کدام يک تاريخ بودند. تاريخ گويا يک تجربه جديدي بود. دوره مفيدي برايم بود. مطالعاتم بيشتر شد. بحث‌ها و برنامه‌هايي که داشتم اينها همه خوب بود. دوران مفيد و پربار و دوست‌داشتني بود. در بند زنان زندان سياسي بيشتر از 30 نفر خانم بوديم. آنجا در داخل زندان بين زندانيان دموکراسي حاکم بود. همه چيز براساس رأي‌گيري، بحث و مشاوره انجام مي‌شد. هر کاري مي‌خواستيم بکنيم بر اساس نظر جمع بود. فضاي خيلي خوبي بود. شما هر چقدر درباره اين چيزها بخوانيد يا بشنويد تا زماني که تجربه نکنيد، متوجه نخواهيد شد. براي خود من چنين بود. من آن دوره را خيلي دوست داشتم. دو بار مي‌خواستند به من مرخصي بدهند و از شر من خلاص شوند که نپذيرفتم.»فائزه بعد از درگذشت پدر، دوران بسيار متفاوتي را سپري مي‌کند. او شايد هيچ وقت مانند امروز سکوت نکرده بود.
دوران محکوميت
مهدي هاشمي فرزند چهارم اکبر هاشمي رفسنجاني است. مهدي هاشمي 29 شهريور 1348 در تهران متولد شد. او با دخترعموي خود فرشته هاشمي ازدواج کرده و دو پسر به نام‌هاي فواد و ياسين دارد. مهدي هاشمي تحصيلات راهنمايي و دبيرستان را در مدرسه نيکان به پايان برد. سپس تحصيلات خود را در رشته مخابرات ادامه داد. مدرک کارشناسي ارشد مهدي هاشمي رفسنجاني «مدرک معادل» بوده و پس از گذراندن يک دوره آموزشي بين دانشگاه صنعتي شريف و سازمان بهينه‌سازي مصرف سوخت کشور اخذ شده است. وي سپس دکتراي مهندسي منابع انرژي را از دانشگاه آزاد اسلامي دريافت کرده است.در اکتبر 2010 وي تحصيل در مقطع دي فيل خاورشناسي در ولفسن کالج دانشگاه آکسفورد با تمرکز روي قانون اساسي ايران را آغاز کرد. او در انتخابات رياست جمهوري سال 1384 و خبرگان 1385 در ستاد انتخاباتي پدرش اکبر هاشمي رفسنجاني فعاليت مي‌کرد و در انتخابات رياست جمهوري سال 1388 از حاميان موسوي بود. پس از انتخابات چند تن از متهمين در دادگاه ادعاهايي را عليه او مطرح کردند.
مهدي در زمان حيات پدرش در دادگاه محکوم شد. او همچنان دوران محکوميت خود را سپري مي‌کند. هاشمي رفسنجاني طبق گفته خودش تنها يک بار با رهبر انقلاب درباره اين پرونده مشورت کرده است. وي در شرح اين ماجرا و تنها ديدارش با رهبري مي‌گويد: «پس از شنيدن حرف‌هاي مهدي و اتمام ملاقات، درخواست وقت براي ديدار حضوري با مقام معظم رهبري کردم تا موضوع را با ايشان در ميان بگذارم. در جلسه ملاقات با رهبري پس از بازگو کردن آنچه که اتفاق افتاده بود،‌ از ايشان پرسيدم که نظر جنابعالي در اين خصوص چيست که ايشان نيز از من سوال کردند که نظر خود شما چيست؟ بنده عرض کردم براي اينکه فضاسازي نشود و اينگونه القا نکنند که سابقه رفاقت بنده با جنابعالي در رسيدگي به پرونده اثرگذار بوده است، بنده مخالف نگارش نامه هستم که رهبر انقلاب نيز با اين نظر موافقت کردند.»او در زمان درگذشت پدرش از زندان به مرخصي آمد و بعد از مدتي براي ادامه دوران محکوميت به زندان بازگشت.
منتقد آقاي دکتر
ياسر هاشمي متولد 5 مرداد 1350 در تهران است. رييس دفتر هيئت امناي دانشگاه آزاد و رئيس دفتر اکبر هاشمي رفسنجاني در مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام بود.ياسر هاشمي کوچک‌ترين فرزند اکبر هاشمي رفسنجاني است. وي تحصيلات متوسطه خود را در دبيرستان نيکان و تحصيلات دانشگاهي را در دانشگاه تهران و علم و صنعت گذرانده و داراي مدرک فوق ليسانس MBA از دانشگاه علم و صنعت است. ياسر هاشمي در زمان رياست محمد دادکان بر فدراسيون فوتبال مشاور اقتصادي فدراسيون فوتبال بود. نام وي در سال 1392 به عنوان يکي از کانديداهاي تصدي وزارت ورزش و جوانان در کابينه حسن روحاني مطرح شد.ياسر تا قبل از درگذشت پدر تلاش مي کرد تا مانند فائزه و مهدي تحرکاتي نداشته باشد که توجه سياسيون را به خود جلب نکند اما بعد از درگذشت پدر و خصوصا تغيير و تحولات در دانشگاه آزاد، تغييراتي در اين رويه خود داده است. ياسر نقدهايي به شيوه عملکرد علي‌اکبر ولايتي در دانشگاه آزاد داشته است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۷۴۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به برگزاری ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات انجام شده بین فرزندان طلاق با والدین در مراکز مهر خانواده استان تهران، گفت: کودک یا نوجوانی که بخش عمده‌ای از تربیتش در بستر نهاد خانواده رخ می‌دهد پس از وقوع طلاق، از این نعمت بی‌بهره می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: در همین راستا، اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «ایجاد محیط مساعد برای رشد فضائل اخلاقی» را از تکالیف دولت می‌داند.

وی با بیان اینکه کودکان طلاق به دلیل حق قانونی والدین برای ملاقات با فرزند، به جهت اختلاف‌ها و تعارض بین والدین در معرض آسیب قرار دارند، بیان داشت: این دسته از والدین مجبور به ملاقات و تبادل فرزند خود در مراکز انتظامی بوده‌اند که فضای کلانتری‌ها با توجه به حضور متهمان و مجرمان و وجود انواع آسیب‌های اجتماعی، محل مناسبی برای این ملاقات و نظم بخشی به روابط زوجین پس از طلاق نیست. 

وی در این رابطه گفت: در همین راستا تعداد ۱۸ مرکز مهر خانواده جهت ملاقات فرزندان در تهران راه‌اندازی و مشغول به فعالیت هستند که در مجموع در سال گذشته ۱۵ هزار و ۱۱۰ ملاقات بین فرزندان طلاق با والدین در این مراکز انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • زن خبرساز در سخنرانی رئیسی
  • پدیده مشکوکی که این روزها بین جوانان مُد شده!
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
  • برگزاری جشنواره ورزشی فرزندان اوتیسم در کرج
  • حمله عجیب روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه: پیـام پنهان دارد | از بعد نمادین روزها غفلت نکنید!
  • این روزها همه گریه می‌کنند، بخصوص گلرها!
  • گزارشی از سریال‌های در حال ساخت نمایش خانگی/ کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟
  • کدام کارگردانان این روزها مشغول کارند؟